Salmon Fishing Forum banner
21 - 40 of 79 Posts
Tak, nie możemy temu ufać, ale usłyszeliśmy dziś długoterminową prognozę pogody, że czeka nas długie, gorące i suche lato :confused: z naprawdę upalnymi okresami, w marcu mieliśmy 25% normalnych opadów, miejmy nadzieję, że tak jak ja często się mylą.....

Tak, nie możemy temu ufać, ale dzisiaj usłyszeliśmy długoterminową prognozę pogody, że czeka nas długie, gorące i suche lato :confused: z naprawdę gorącymi okresami, w marcu mieliśmy 25% normalnych opadów, miejmy nadzieję, że tak jak ja często się mylą.....
Myślę, że po prostu musisz planować z tygodnia na tydzień... chociaż to trudne dla ciebie, biorąc pod uwagę twoją lokalizację.
Prognoza deszczu na cały tydzień na Shap w tym tygodniu

W tym miesiącu było kilka ryb z rzek północno-zachodnich, widziałem kilka pięknych zdjęć idealnych ryb BOS Summer MSW z Border Esk, Eden, Lune i Ribble, chociaż słyszałem tylko o kilku z Ribble, ale woda w tym tygodniu zwabi je. W poprzednich latach, kiedy wędkarze krzyczą „brak ryb” pod koniec roku, łowi się dwucyfrowe kolorowe ryby, a wędkarze pytają „gdzie one były?” Odpowiedź brzmi: w dużych, głębokich, dolnych basenach w dolnych odcinkach, które się nie pokazują, ponieważ baseny nie są wypchane. Jednak jeśli dostaniesz wodę w czerwcu i lipcu, masz szansę złowić je w najlepszym okresie.

Discussion starter · #37 ·
Wydaje się, że w tym roku w rzece jest lepszy stan łososia. Sądząc po rybach złowionych na naszym klubowym odcinku i rybach, które widziałem kilka ostatnich razy, kiedy na nim łowiłem. W zeszłym roku nic nie było aż do ostatnich dwóch tygodni sezonu.
Yorkshire Fly czy Bowland? Widziałem wspaniałe ryby na Facebooku, miejmy nadzieję, że nadal będą się pojawiać

Głębiny Halton trzymają wszystkie ryby, wydaje się, że będziemy mieli dwutygodniowy sezon, biorąc pod uwagę brak wody... brak ryb, brak wody równa się brak wysiłku wędkarskiego, to będą niesamowite dwa tygodnie we wrześniu w Sedbergh Tebay!

21 - 40 of 79 Posts