Salmon Fishing Forum banner
21 - 33 of 35 Posts
Discussion starter · #21 ·
Czy ktoś był na zewnątrz od czasu tego małego podnośnika? Myślałem o spróbowaniu w sobotę w okolicach Shrewsbury.

Nie jestem pewien, jaka będzie przejrzystość wody. Mieszkam bardzo blisko rzeki Trent i wygląda na to, że teraz ładnie się oczyszcza, z tylko odrobiną śmieci spływających w dół. Mam nadzieję, że Severn jest taki sam.

Discussion starter · #22 ·
Cały dzień na wodach BAA dzisiaj. Tylko z moją nową 13-stopową wędką muchową kupioną na prezent na Dzień Ojca. Łowiłem na środkowych odcinkach Severn, które miały wodę muchową. Nie widziałem nic srebrnego, widoczność wynosiła około 18 cali. Kilka ładnych okoni to moja suma. To będzie koniec na BAA Severn w tym sezonie, ponieważ w poniedziałek będzie zatłoczony przez chłopców od grubej ryby. Właściwie wyrzuciłem dziś faceta, ponieważ myślał, że sezon już się rozpoczął haha dobra próba.

Czy ktoś widział lub złowił jakieś ryby w tym roku?????????????

W tym roku kilka razy łowiłem w dolnym Wye i w ten weekend widziałem więcej ryb niż widziałem od wielu lat, również świeże/srebrne ryby i kilka pięknych okazów wśród nich, ale bez brań, myślę, że to przez temperaturę wody.

Chłodny okres po tej powodzi i myślę, że złowiono by dużo (względnie mówiąc), ale poważnie martwię się, że czeka nas kolejny bardzo gorący, suchy okres, który zagrozi malejącym istniejącym zasobom, ponieważ temperatury wody są już wysokie i słusznie spowodują zawieszenie wędkowania.

Mam książkę BAA (której używam do łowienia ryb spokojnego żeru, miałem kilka dobrych dni w zeszłym roku, zwłaszcza w gospodarstwie Coomby'ego), w której sekcje BAA zawierają "znane" łowiska/połowy łososia?

Discussion starter · #24 ·
Czy ktoś był na zewnątrz? Zmagam się z motywacją w tej chwili, zbyt wiele luk i nawet brak widoku ryb jest niepokojący.

W tym roku kilka razy łowiłem w dolnym Wye i w ten weekend widziałem więcej ryb niż widziałem od wielu lat, również świeże/srebrne ryby i kilka świetnych okazów wśród nich, ale bez brań, myślę, że to przez temperaturę wody.

Chłodny okres po tej powodzi i myślę, że złowiono by dobrą liczbę (względnie mówiąc), ale poważnie martwię się, że czeka nas kolejny bardzo gorący, suchy okres, który zagrozi malejącym istniejącym zasobom, ponieważ temperatury wody są już wysokie i słusznie spowodują zawieszenie połowów.

Mam książkę BAA (której używam do łowienia ryb spokojnego żeru, miałem kilka dobrych dni w zeszłym roku, zwłaszcza na farmie Coomby'ego), w której sekcje BAA zawierają "znane" łowiska/połowy łososia?
Gdzie jest farma Coombys?

Nigel, jeśli spojrzysz na mój oryginalny post, pytałem, czy są jakieś odcinki rzeki Severn na wodach Birmingham Anglers Association, które są znane jako łowiska łososi (choć historycznie, ponieważ wiem, że podobnie jak Wye są bliskie wyginięciu) - odniesienie do farmy Coombys było oparte wyłącznie na wędkowaniu na ryby spokojnego żeru, nie chciałbym, żebyś myślał, że jest tam jakakolwiek szansa na łososia...

Discussion starter · #32 ·
Trochę fajnej wody do łowienia na muchę na tym odcinku. Zejdź w dół od strony poczty do Trimpley, myślę, że tak się nazywa, wspaniała woda. Łowiłem tam w czasie martwego sezonu, ale znowu miałem trudności. Mała tama na dolnym końcu, która wygląda świetnie.
Zabierz ze sobą wędkę do łowienia brzaną, a także wędkę do łososia, jeśli wybierasz się teraz.
Jest jednak bardzo tłoczno z wędkarzami na górze od strony gospody Harbour Inn. Po obu stronach rzeki.

Trochę ładnej wody do łowienia muchą na tym odcinku. Zejdź w dół od strony poczty do Trimpley, myślę, że to się nazywa trzaskająca woda. Łowiłem tam w czasie martwego sezonu, ale znowu miałem problemy. Mały jaz na dolnym końcu, który wygląda na świetny.
Zabierz ze sobą wędkę do łowienia brzaną, a także wędkę do łososia, jeśli wybierasz się teraz.
Jest jednak bardzo tłoczno z grubymi facetami powyżej Harbour Inn. Obie strony rzeki.
Dzięki,
Może spróbuję z jazem z kilkoma Meppsami.

21 - 33 of 35 Posts