Powodzenia dla wszystkich wędkarzy Severn w tym sezonie. Być może będziemy potrzebować całego szczęścia, jakie możemy zdobyć 👍
Gdzie jest farma Coombys?W tym roku kilka razy łowiłem w dolnym Wye i w ten weekend widziałem więcej ryb niż widziałem od wielu lat, również świeże/srebrne ryby i kilka świetnych okazów wśród nich, ale bez brań, myślę, że to przez temperaturę wody.
Chłodny okres po tej powodzi i myślę, że złowiono by dobrą liczbę (względnie mówiąc), ale poważnie martwię się, że czeka nas kolejny bardzo gorący, suchy okres, który zagrozi malejącym istniejącym zasobom, ponieważ temperatury wody są już wysokie i słusznie spowodują zawieszenie połowów.
Mam książkę BAA (której używam do łowienia ryb spokojnego żeru, miałem kilka dobrych dni w zeszłym roku, zwłaszcza na farmie Coomby'ego), w której sekcje BAA zawierają "znane" łowiska/połowy łososia?
Sprawdzam tylko, czy zamierzasz spróbować coombys farm/stanley dla gruboziarnistych, a nie łososia!?Dzięki za to,
Spróbuję.
Dzięki,Trochę ładnej wody do łowienia muchą na tym odcinku. Zejdź w dół od strony poczty do Trimpley, myślę, że to się nazywa trzaskająca woda. Łowiłem tam w czasie martwego sezonu, ale znowu miałem problemy. Mały jaz na dolnym końcu, który wygląda na świetny.
Zabierz ze sobą wędkę do łowienia brzaną, a także wędkę do łososia, jeśli wybierasz się teraz.
Jest jednak bardzo tłoczno z grubymi facetami powyżej Harbour Inn. Obie strony rzeki.